Dissertasiya mövzuları

2024-2025

 

İxtisaslaşma - Biotexnologiya

İxtisaslaşma - Mikrobiologiya

  1. “Investigation of the possibilities of Pinus eldarica plant in the use of green energy"
  2. Микробиологическое исследование воды из скважин Исмаиллинского района
  3. “Dəmir oksidi nanohissəciklərinin kartof bitkisi kallusunun induksiyasına və bitkilərin regenerasiyası prosesinə təsiri”
  4. “CuO nanohissəciklərinin kartof bitkisi kallusunun induksiyasına və bitkilərin regenerasiyası prosesinə təsiri”
  5. “Влияние наночастиц ZnO на индукцию каллуса картофеля и процесс регенерации растений”
  6. Synthesis of ensembles based on gel-forming agents and phytohormones, study of their effect on antistress properties in plants
  1. Şam və küknar bitkilərinin rizosfer torpağından atmosfer azotunu sərbəst fiksə edən bakteriyaların ayrılması və onların fizioloji xüsusiyyətlərinin öyrənilməsi
  2. “Laçın rayon ərazisində spontan hazırlanmış turşsüd məhsullarının mikrobiotası”
  3. " Günəş aktivliyi nəticəsində yaranan geomagnit qasırğaların südturşusu bakteriya ştamlarının inkişafına təsiri

 

   

İxtisaslaşma - Sənaye mikrobiologiyası

İxtisaslaşma - Molekulyar biologiya

  1. “Ucar rayonunun ərazisində pambıq bitkisinin epifit və rizosfer göbələklərinin antimikrob fəallığı”
  2. “Buğda bitkisinin inkişafına aktinomisetlərin təsirinin tədqiqi”

 

  1. “Determination of TaSC salt tolerance gene expression in selected wheat under different salt stresses
  2. “Исследование экспрессии гена фермента PEPС в листях некоторых генотипов пшеницы” 
  3. “Bəzi buğda genotiplərininn yarpaqlarında Rubiskonun böyük subvahidinin immunoblot metodu ilə təyini”
  4. “FSII-nin işıq toplayan kompleks zülallarında işıqla induksiya olunan dəyişikliklərin tədqiqi”
  5. “Isolation and molecular identification of bacterial species with anti-Gram-negative activity from soil samples collected in Shusha city”.
  6. “Isolation and molecular identification of bacterial species with anti-Gram-positive activity from soil samples collected in Shusha city”
  7. ”Salt stress-induced alterations in the D1 protein of photosystem II”
  8. “Исследование взаимосвязи генов тромбофилии с выкидышами”

 

2023-2024

 

İxtisaslaşma - Biotexnologiya

İxtisaslaşma - Mikrobiologiya

  1. Yabanı zoğal (Cornus mas L.) və əzgil (Mespilus germanica L.) meyvələrindən antimikrob xassəli süd turşusu bakteriyalarının ayrılması və xarakterizə edilməsi
  2. Yenidoğulmuş uşaqların rezident mikroflorasından proteolitik süd turşusu bakteriyalarının ayrılması və xarakterizə edilməsi
  3. Ag və Fe nanohissəciklərinin insan qanı komponentlərinin xüsusiyyətlərinə təsiri
  4. ATP measurement as an objective method to measure environmental contamination in production process (ATF istehsal prosesində ətraf mühitin çirklənməsini ölçmək üçün obyektiv bir üsul kimi)
  5. Изучения aктиномицетов ризосферы хлопчатника (Pambıq lopalarının rizosferində aktinomisetlərin tədqiqi)
  6. Выделение и исследование молочнокислых бактерий пробиотического характера из кобыльего молока (At südü nümunələrindəki probiotik süd turşusu bakteriyalarının ayrılması və tədqiqi)
  7. Приготовление наносептических кремов с помощью экстрактов зерновых культур
  8. Использование биофильтров в очистке сточных вод 
  1. Çəyirdəkli meyvələrin səthindən ayrılmış Lactobacillus cinsli südturşusu bakteriya ştamlarının antimikrob aktivliyi
  2. Pambıq bitkisinin rizosfer torpağından antibiotik xüsusiyyətli bakteriyaların ayrılması və onların morfoloji-kultural əlamətlərinin öyrənilməsi
  3. Pambıq bitkisinin fillosferində bakteriyaların yayılması və onların morfoloji-kultural əlamətlərinin öyrənilməsi
   

İxtisaslaşma - Sənaye mikrobiologiyası

İxtisaslaşma - Molekulyar biologiya

  1. Füzuli rayon ərazisində istifadə edilən spontan qatıqlardan ayrılmış südturşusu bakteriya ştamlarının antimikrob aktivliyi
  2. Lactobacillus cinsli süd turşusu bakteriya ştamlarının gümüş nanohissəcik əmələ gətirmə xassəsi
 

 

2022-2023

 

İxtisaslaşma - Biotexnologiya

İxtisaslaşma - Mikrobiologiya

  1. “Bakteriosinlərin antimikrob fəallıqlarına kimyəvi konservantların təsirinin tədqiqi”
  2. “Meyvə şirələrinin istehsal prosesində kritik kontrol nöqtələr”
  3. “Qarabağ (Şuşa, Qubadlı, Füzuli) torpaqlarından ayrılmış aktinomisetlərin antimikrob aktivliyi”
  4. ”Создание препарата на основе иммуноглобулинов lgY  для лечения и профилактики инфекционных заболеваний собак (гепатит,парвовирусный энтерит, чума)”

 

  1. "Füzuli rayon yaşayış məntəqələrində istifadə edilən turşsüd məhsullarının mikrobiotası”
  2. “Müxtəlif substratlardan ayrılmış maya göbələyi ştammların fizioloji xüsusiyyətlərinin öyrənilməsi”
  3. "Ağdam rayon yaşayış məntəqələrində spontan hazırlanmış qatıqlardan ayrılmış südturşusu ştamlarının antimikrob xassələrinin öyrənilməsi”
   

İxtisaslaşma - Sənaye mikrobiologiyası

İxtisaslaşma - Molekulyar biologiya

  1. “Füzuli rayonunun torpaqlarından ayrılmış mikroskopik göbələklərin antimikrob aktivliyinin öyrənilməsi”
  2. “Bəzi meyvə ağaclarının rizosfer sellülozalitik bakteriyalarının tədqiqi”
 
  1. "“Duz stresinin yumşaq buğda genotiplərində  HKT 2;3 genin ekspressiyasına təsiri”
  2. “Qeyri- invaziv fenotipləmə ilə yumşaq buğdada quraqlığa davamlılıqla ilişikli genom sahələrin təyini”
  3.                              

 

2021-2022

 

İxtisaslaşma - Biotexnologiya

İxtisaslaşma - Mikrobiologiya

  1. "Goranboy rayonu ərazisində istifadə olunan spontan qatıqların tərkibindən ayrılmış südturşulu bakteriyaları antimikrob aktivliyi."
  2. “Azərbaycanın müxtəlif ekoloji şəraitlərində becərilən Həməşəra və Mədrəsə üzüm sortlarından hazırlanmış şərabların fiziki-kimyəvi göstəricilərinin tədqiqi.”
  3. "Un nümunələrində şərti patogen göbələklərə qarşı antoqonostik bakteriyaların tədqiqi”.
  4. “Bayanşirə və rkasiteli üzüm sortlarından kutaj edilmiş şirənin hazırlanması və keyfiyyət göstəricilərinin öyrəniləsi”.
  5. "Fermentləşdirilmiş bitki mənşəli qida məhsullarında antimikrob xassəli süd turşusubakteriyalarının

 

  1. Alternativ splaysinqin zülalların amin turşusu ardıcıllığına təsiri
  2. Genomun struktur komponentlərinin nukleotid kontentinin öyrənilməsi
  3. Buğdada peroksidazaların gen ekspressiyasında və izoenzim tərkibində istilik stresinin təsiri ilə induksiya olunan dəyişikliklər
  4. Молекулярно-биологические аспекты иммуногистохимического маркера РННЗ при раке молочной железы                                
   

İxtisaslaşma - Sənaye mikrobiologiyası

İxtisaslaşma - Molekulyar biologiya

 

 
  1. "Şərur şəhərinin dərman bitkilərinin rizosferində proteolitik  xüsusiyyətli bakteriyaların öyrənilməsi.
  2. "Müxtəlif substratlardan piqment əmələ gətirən aktinomisetlərin ayrılması və tədqiqi
  3. "Goranboy ərazisində istifadə olunan spontan qatıqların tərkibində südturşulu bakteriyaların və maya        göbələklərinin miqdarınca xarakteristikası"
  4. "Bəzi meyvə bitkilərində epifit spor əmələ gətirən bakteriyalar".                                   

 

Əlaqə
Bakı Dövlət Universiteti, əsas bina, 2-ci mərtəbə, otaq 283a, Bakı şəhəri, akademik Zahid Xəlilov küçəsi, 33, AZ 1148
Tel.: (+99412) 5391091 [email protected] All rights reserved. Baku – 2022
Rektora müraciət

Əziz tələbələr, Rektora sualınız, təklifiniz yaxud şikayətiniz varsa, müraciət edə bilərsiniz.

Rektora müraciət